Αυτογνωσία και Φιλανθρωπία

Με στόχο την οικονομική βοήθεια στο Γενικό Λύκειο Σοχού του Δήμου Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης, ξεκινά τη δραστηριότητά του το πολιτιστικό Ίδρυμα «Σύνθεσις» (Synthesis Cultural Foundation, Inc) με τη διοργάνωση διάλεξης με θέμα «Γνώθι Σαυτόν: Η Ελληνική γλώσσα ο δρόμος που οδηγεί στην Αλήθεια».
«Πρόκειται για την πρώτη μας πολιτιστική εκδήλωση», λέει η πρόεδρος του Ιδρύματος κα Χριστίνα Κωστάκη. «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να συνδράμουμε ένα σχολείο στη γενέτειρα να αποκαταστήσει την κτηριακή του υποδομή. Το σχολείο χτίσθηκε το 1988 και από τότε δεν έγινε καμία συστηματική παρέμβαση. Ο προϋπολογισμός των αναγκαίων επισκευών ανέρχεται στις 37.000.00 ευρώ αλλά θα είμαστε ικανοποιημένοι αν καταφέρουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπατριώτες μας να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες του καθώς οι συνθήκες είναι επικίνδυνες τόσο για την υγεία αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών. Δυστυχώς, τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν παρέμβαση για τη συντήρηση του σχολείου».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 7 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής, (Archdiocesan Hellenic Cultural Center 27-09 Crescent St, Astoria, ΝΥ 11102-3142). Το θέμα της διάλεξης πραγματεύονται και παρουσιάζουν η δημοσιογράφος και καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα και η γνωστή στο κοινό της Ελλάδας δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλεξάνδρα Τσόλκα. Θα γίνει σχετική οπτικοακουστική παρουσίαση, ανάλυση κι ετυμολογία λέξεων που αφορούν στην αυτογνωσία και συμβάλουν στο να καταστεί ο ανθρώπινος ιστός της κοινωνίας μας πιο συνεκτικός.
Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει μουσική ψυχαγωγία από τον γνωστό τραγουδιστή στην ομογένεια Σεραφείμ Λάζο και θα προσφερθούν εδέσματα και κρασί στους παρευρισκόμενους. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους και η εισφορά για το σχολείο προαιρετική.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βγουν σε πλειστηριασμό ζωγραφικοί πίνακες της καταξιωμένης ζωγράφου και καθηγήτριας Αργυρώς Αγελαράκη η οποία και θα διαθέσει το 35% από τις πωλήσεις για τις ανάγκες του σχολείου. Σχετικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει κι άλλοι ομογενείς καλλιτέχνες.
Το αίτημα για τη βοήθεια στο σχολείο προήλθε από τη δημοσιογράφο και ατιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας Σοχού του Δήμου Λαγκαδά, Χρύσα Σάμου.
«Τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος συζητήσαμε το θέμα και σκεφθήκαμε πώς ήταν μία ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη δραστηριότητά μας με αυτή την πρωτοβουλία καθώς θεωρούμε πως ‘Ελληνισμός και Παιδεία’ είναι έννοιες ταυτόσημες.», λέει η κα Κωστάκη. «Είναι ανεπίτρεπτο στην εποχή μας τα Ελληνόπουλα να πηγαίνουν σε ένα σχολείο με επικίνδυνες για τη υγεία και την σωματική ακεραιότητά τους συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε σταδιακά να συγκεντρώσουμε τα χρήματα και για τον σκοπό αυτό διενεργούμε και online fundraising https://www.gofundme.com/restoration-of-school-building-in-thesalonika-gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να καταθέσουν τη συνδρομή τους στον λογαριασμό Synthesis Cultural Inc στην τράπεζα Investors (αριθμός λογαριασμού 4319900916). Κάθε συνδρομή μικρή ή μεγάλη θα εκτιμηθεί και θα αναγνωρισθεί.»
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 516 724 2025 ή στο email: christinakostakis3@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/SynthesisCultural

Previous Post Next Post

You Might Also Like