Με βήμα ταχύ για την παρέλαση 2014 οι επιτροπές της

Της Ελένης Καλογερά, NATIONAL HERALD
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συγκλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, στο Σταθάκειο, η 5η Πανομογενειακή Συγκέντρωση για την Παρέλαση 2014. Στον απόηχο της επιτυχημένης συναυλίας της σοπράνο Αναστασίας Ζαννή, που οργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, με τις εντυπώσεις του κ. Τσεκερίδη από την επίσκεψή του στην Αυστραλία και παρουσία, για πρώτη φορά, του προξένου Εμμανουήλ Κουμπαράκη, γνωστοποιήθηκαν οι ως τώρα δράσεις Επιτροπής και Ειδικών Επιτροπών της Παρέλασης που βρίσκονται ικανοποιητικά μπροστά στο χρονοδιάγραμμα, συγκριτικά με άλλες χρονιές.

Ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας, πρόεδρος Επιτροπής Παρέλασης και γγ της Ομοσπονδίας, παρουσίασε και έδωσε το λόγο στους κ.κ. Τσεκερίδη και Κουμπαράκη, στην αντιπρόεδρο Επιτροπής και Επιτροπής Λευκώματος Ελένη Ψαρρά, στον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρίστο Βουρνά, τον Co-chairman καρδιοχειρουργό Κων/νο Πλέστη, τη γραμματέα Νάνσυ Μπίσκα και τον νέο ταμία Σπύρο Βασιλάκη. Επίσης, στον πρόεδρο της Πολιτιστικής Θανάση Αρώνη και της Επιτροπής Λαχείου Βασίλη Γουρνέλο.
Ο κ. Τσεκερίδης αναφέρθηκε στους ομογενείς του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, που γνωρίζουν την Ομογένεια ΗΠΑ καλά. Μεταξύ άλλων, μίλησε για τα έργα διατήρησης του Ελληνισμού, το ελληνικό ραδιόφωνο που εκπέμπει διαρκώς, το υπό κατασκευή 10όροφο Κοινοτικό κτίριο και την αξιοζήλευτη επιχειρηματικότητα των Ελληνοαυστραλών ως νεότεροι μετανάστες.
Ο κ. Κουμπαράκης είπε ότι η παρέλαση είναι το εθνικό γεγονός με το οποίο οι ομογενείς, «άξιοι πρεσβευτές» τιμούν τις ρίζες, Ελληνισμό και Ορθοδοξία. Συγχάρηκε τις προσπάθειες για άρτια οργάνωση και προσκάλεσε στον κοινό στόχο για καλύτερα αποτελέσματα το 2014, με τους τελετάρχες, γερουσιαστή Tσαρλς Σούμερ και επιχειρηματία, πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία και φιλάνθρωπο Γιώργο Τσούνη να δείχνουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Γαλάτουλας, ικανοποιημένος με τον προγραμματισμό των καθιερωμένων και τις επαφές εγγραφών συμμετοχής με Συλλόγους προσκάλεσε όλους στην υποστήριξη του Λαχείου και Λευκώματος. Αναφέρθηκε στη συμμετοχή της νεολαίας, την επιβράβευση αριστούχων μαθητών να παρελάσουν κρατώντας τη σημαία – δώρο, πέρσι, των ευζώνων, την εξέλιξη επαφών με Προεδρική Φρουρά, το σκεπτικό συμμετοχής Αμερικανών πεζοναυτών και μπάντας. Αναφέρθηκε επίσης στο πολιτιστικό πρόγραμμα το μήνα Μάρτιο με τρεις θεατρικές παραστάσεις, δύο συναυλίες και πιθανόν μιας τρίτης με την σοπράνο κ. Ζαννή.
Ο κ. Αρώνης μίλησε για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις άμεσα της Ομοσπονδίας, την 75η επέτειό της (11/1) και για την πορεία επικοινωνίας στο Διαγωνισμό «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία». Στην πρόταση της κ. Μπίσκα να δοθεί συνέντευξη Τύπου για τα κριτήριά του, με αφορμή ερωτήσεις φοιτητριών της, αν είναι αμερόληπτος «κι όχι ‘σικέ’», όπως είπε, υπήρξε έντονη αντίδραση υπέρ της διαφάνειας της κριτικής επιτροπής από τη μία πλευρά και από την άλλη παρεμβάσεις για το καλοπροαίρετο της κ. Μπίσκα.
Εξέλιξη υπάρχει στην Επιτροπή Λαχείου. Οπως είπε ο κ. Γουρνέλος, έχουν ήδη εκδοθεί εκατό χιλιάδες λαχεία (δέκα δολάρια έκαστο) με τη χορηγία 5.000 δολ. μη Ελληνα υποστηρικτή.
Η «διαφάνεια», τόνισε ο ταμίας της Παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης, θα διακρίνει το έργο του και είναι σε στενή συνεργασία με τις Επιτροπές.
Η επόμενη Πανομογενειακή είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου 2014.
Previous Post Next Post

You Might Also Like