Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ομογενών στη Νέα Υόρκη

ΑΠΕ, 28 Οκτωβρίου 2008
του ανταποκριτή μας Π. Παναγιώτου
Με κύριο σύνθημα «την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους Έλληνες στα Σκόπια» διοργανώθηκε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από τα γραφεία της μόνιμης αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, διοργάνωσε το Κυπριακό Δίκτυο Δράσης (Cyprus Action Network of America), με την υποστήριξη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, της Ελληνικής Ένωσης Αμερικής, της Αδελφότητας Μάνης και της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «Ορφέας».
Στη διαμαρτυρία μίλησε ο πρόεδρος του Δικτύου Δράσης Νίκος Τανέρης, υποστηρίζοντας ότι «η ειρηνική αυτή διαμαρτυρία έχει ως στόχο να πληροφορηθεί ο κόσμος για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων στα Σκόπια».
Ο κ. Τανέρης δήλωσε ότι το Δίκτυο έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο διαμαρτυρίες έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2007 και του 2008 «για να υπενθυμίσουμε τη βάρβαρη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο».
Previous Post Next Post

You Might Also Like