Τιμήθηκαν τα Ομογενειακά Μέσα

Greek News, MAY 3RD, 2004
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Ο οργανισμός Εστιατόρων Νέας Ιερσέης «Πανγκρεγκόριαν» τίμησε την Τετάρτη, στη διάρκεια ιδιωτικού δείπνου, τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, για την προσφορά τους, όχι μόνο στην προβολή των δραστηριοτήτων του οργανισμού, αλλά και στην προαγωγή των στόχων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.
Παρευρέθηκαν, οι εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ», η Hellenic News από τη Φιλαδέλφεια, η GreekNews, καθώς και τα τηλεοπτικά μέσα, Εθνικό Ελληνικό Κανάλι (NGTV), Antenna Sat και Mega Cosmos/Ert Sat.
“Δίχως τα ομογενειακά μέσα θα είμαστε τυφλοί», είπε ο πρόεδρος του οργανισμού Γιώργος Σιαμπούλης, τονίζοντας ότι η εκδήλωση οργανώθηκε για να δείξουν τα μέλη του “Πανγκρεγκόριαν» την αγάπη, τον σεβασμό και την στήριξη, στα μέση ενημέρωσης, που έχουν ανάγκη της υποστήριξης ολόκληρης της Ομογένειας. «Τα τελευταία χρόνια χάσαμε ορισμένα μέσα και νιώσαμε την απουσία τους», είπε χαρακτηριστικά.
Ο τσαίρμαν του οργανισμού, Ιωάννης Σακελλάρης εξήρε το ρόλο των λειτουργών του ομογενειακού τύπου, γιατί προβάλλουν το έργο που επιτελούν οργανισμοί της παροικίας, αλλά και σημειώνουν τα κακώς κείμενα. «Τα ομογενειακά μαζικά μέσα ενημέρωσης πρέπει να επιβιώσουν. Εμείς ως οργανισμός θα στείλουμε αυτό το μήνυμα στα μέλη μας, να υποστηρίξουν τον ομογενειακό Τύπο», είπε. Ταυτόχρονα, ο κ. Σακελλάρης συμβούλεψε τους εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου να δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των δρώμενων στον ομογενειακό χώρο.
«Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να ενημερωθώ τι συμβαίνει στην Ομογένεια, παρά τα νέα από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το «Πανγκρεγκόριαν», ο κ. Σακελλάρης είπε ότι απλώνεται συνεχώς σε άλλες πολιτείες και εκπληρώνει το όνειρο των ιδρυτών του, να δημιουργήσουν ένα μεγάλο οργανισμό, που να απλώνεται σ’ ολόκληρη την Αμερική, να προσφέρει υπηρεσίες στα μέλη του και να μπορεί να βοηθά τους Ελληνες της Αμερικής, την Ελλάδα και την Κύπρο. Όπως είπε, μετά το Μέριλαντ, το Πανγκρεγκόριαν επεκτείνεται και στη Φλόριδα. «Αποδείξαμε ότι όπου υπάρχει ενότητα και ομόνοια, μπορούμε να επιτυγχάνουμε πολλά», κατέληξε.
Συνεταίρους του «Πανγκρεγκόριαν» αποκάλεσε τα ομογενειακά μέσα, ο παλάιμαχος ομογενής εστιάτορας, Κώστας Μπέτσος, λέγοντας ότι χωρίς την παρουσία και προσφορά τους, οι ομογενειακοί οργανισμοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Ο πρόεδρος του φιλανθρωπικού Πανγκρεγκόριαν και εκ των ιδιοκτητών του πολυτελούς εστιατορίου/κέτερινγκ Venetian, Ντίνος Γκούρμος χαρακτήρισε λειτούργημα το έργο των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, τονίζοντας ότι στα χέρια τους βρίσκονται οι τύχες της Ομογένειας. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη στενής συνεργασίας, γιατί «κάθε μέρα φθίνουμε».
Τέλος, ο Δημήτρης Λεβεντάκης συμβούλευσε στους εκπροσώπους του Τύπου, να μην ξεχνούν ότι αποτελούν τον συνδετικό κρίκο της Ομογένειας με τη γενέτειρα. Εκ μέρους των ομογενειακών μέσων μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Καστανάς, Σταύρος Μαρμαρινός, Απόστολος Ζουπανιώτης, Παύλος Κοτρώτσιος, Γεωργία Δούμα, Νάνσυ Μπίσκα, Διονύσης Κονταρίνης.
Previous Post Next Post

You Might Also Like