Αυξάνεται το ενδιαφέρον για την παρέλαση της 30ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη

NATIONAL HERALD
 Του Δ. ΤσάκαPhoto: Dimitrios Panagos
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η επιτροπή παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το βράδυ της Πέμπτης, συγκάλεσε στο Σταθάκειο Κέντρο μία ακόμη πανομογενειακή συγκέντρωση για την παρέλαση της 30ής Μαρτίου. Η προσέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων παρά το πολικό ψύχος ήταν μεγαλύτερη από όλες τις προηγούμενες και όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ηλίας Τσεκερίδης, αποτελεί δείγμα του αυξημένου ενδιαφέροντος για τη μεγαλειώδη παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Τσεκερίδης επεσήμανε ότι η πρώιμη επιλογή των τελεταρχών, του φιλέλληνα γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ και του ομογενή επιχειρηματία, φιλανθρώπου και υποψήφιου πρέσβη των ΗΠΑ στη Νορβηγία Γιώργου Τσούνη, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο των ομογενών, αλλά και των Αμερικανών.
«Το γραφείο του Γερουσιαστή ζήτησε να στείλουμε είκοσι φακέλους με έντυπα για την παρέλαση και δεσμεύτηκαν να τα στείλουν στα μεγάλης εμβέλειας αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης», επεσήμανε ο κ. Τσεκερίδης.
Παράλληλα, τόνισε ότι ακολουθώντας το παράδειγμα των Ιρλανδών έχουν αγοράσει δύο χιλιάδες σημαιούλες τις οποίες θα διανείμουν στα ελληνικά εστιατόρια να τις τοποθετήσουν σε κάθε τραπέζι και συνάμα τόνισε ότι θα συνομιλήσουν με τον Πανγκριγκόριαν ώστε τα εστιατόρια να έχουν ειδικό πιάτο και προσφορές για την 25η Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Πέτρος Γαλάτουλας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για όλους όσους εργάζονται για την παρέλαση και για τους υπευθύνους των επιτροπών. Καλωσόρισε τον Μιχάλη Χαλκιά, ιδιοκτήτη του Grand Prospect Hall στο Μπρούκλιν, και τον ευχαρίστησε διότι για μια ακόμη φορά θα διαθέσει αφιλοκερδώς το κτίριο για την καθιερωμένη εκδήλωση και για το γεγονός ότι προσέφερε πέντε χιλιάδες δολάρια.
Η Ανθούλα Κατσιματίδη επεσήμανε ότι μαζί με την Νάνσυ Μπίσκα και τον Πέτρο Φουρνιώτη θα είναι εκφωνητές της παρελάσεως και κάλεσε τους εκπροσώπους των σχολείων και των κοινοτήτων να στείλουν τα μηνύματά τους και στις δύο γλώσσες.
Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ ανέφερε ότι ανέλαβε και φέτος την ευθύνη της διοργάνωσης του επισήμου δείπνου στο «Χίλτον» στις 29 Μαρτίου και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν 13 χορηγούς με $5.000 έκαστος και ότι ο τελετάρχης Γιώργος Τσούνης προσέφερε $20.000. Κάλεσε τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους να κλείσουν τραπέζια και να επικοινωνήσουν με τον Γεώργιο Κίτσιο.
Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένουν τους βουλευτές Στιβ Ισραήλ, Κάρολιν Μαλόνι και τον γερουσιαστή Μενέντεζ και κάλεσε τους ομογενείς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους παρέχουν οι εκδηλώσεις για να προβάλλουν τα αιτήματα της Ομογένειας για το Κυπριακό που εφέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Ο Γιώργος Κουμιώτης μίλησε εκ μέρους του αντιπροέδρου της επιτροπής παρελάσεως Γιώργου Παντελίδη, εστιάζοντας την προσοχή του στο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα δικά μας θέματα και τόνισε ότι δέχονται με ικανοποίηση να γίνουν χορηγοί του λευκώματος.
Ο ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης είπε ότι έχουν θέσει στόχο τις $450.000, ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει $100.000 και κάλεσε τους εκπροσώπους των συλλόγων να ενισχύσουν όσο μπορούν την παρέλαση.
Η υπεύθυνη του Λαχείου Ελένη Ψαρά επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει $25.000, έχουν πολλές υποσχέσεις και ότι στόχος είναι να ξεπεράσουν τις $150.000.
Η Ελευθερία Οίκουτα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να αναθέσουν στους αριστούχους μαθητές των σχολείων την ευθύνη να παρελάσουν με τη σημαία της Ακροπόλεως στην 5η Λεωφόρο.
Ο Βασίλειος Γκουρνέλος, υπεύθυνος του Λαχείου είπε ότι έχουν τυπωθεί 15.000 λαχνοί των $10 με 27 δώρα και ότι έχουν ήδη διατεθεί οι 13 πρώτες χιλιάδες δολάρια. Τόνισε ότι η κλήρωση θα γίνει στις 24 Απριλίου και ότι στόχος είναι η συγκέντρωση $100.000. Μέχρι στιγμής έχουν εισπράξει $13.000.
Ο Στέφανος Αμανατίδης μίλησε για την εκδήλωση με τα χορευτικά που θα γίνει την παραμονή της παρελάσεως και τόνισε ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή 20 χορευτικά.
Η Αυγερινή Κατέχη ανακοίνωσε τους συλλόγους και τις κοινότητες που δήλωσαν συμμετοχή και τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 62 φορείς είτε το 1/3.
Ο Αναστάσιος Μάνεσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση πριν την παρέλαση και σημείωσε ότι θα γίνει στην καλύτερη αίθουσα του ξενοδοχείου «Πιέρ» και ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει τον χορηγό.
Ο Στέλιος Μανής αναφέρθηκε σε ζητήματα της τάξεως και της ασφάλειας, ενώ ο Γεώργιος Κίτσιος κάλεσε τους ομογενείς να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήρια για το επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο «Χίλτον» στο Μανχάταν.
Ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής Αθανάσιος Αρώνης ανακοίνωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και τόνισε ότι θα διοργανώσουν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζητήσεις για την προβολή της παρελάσεως και για οργανωτικά ζητήματα της παρελάσεως και των άλλων εκδηλώσεων.
Previous Post Next Post

You Might Also Like