Βράβευση Προσωπικοτήτων

Greek News, MAY 24TH, 2003
Με την κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη και τη βράβευση προσωπικοτήτων άρχισε σήμερα το βράδυ το τριήμερο των εκδηλώσεών της για τα 41 χρόνια της προσφοράς της στον ελληνισμό, η «AΗEPA, Hellas-Cyprus”, η Αμερικανο-Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση. «Η ΑΧΕΠΑ είναι εδώ και στηρίζει τον ελληνισμό”, τόνισε από το βήμα της Παλαιάς Βουλής ο Κυβερνήτης της ένωσης κ. Βασίλειος Γκότζιος δίνοντας την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων και ειδικότερα του Συμποσίου με θέμα «Ελληνισμός και Οικουμενικότητα».

Από τον χώρο τη Ορθοδοξίας τιμητικές διακρίσεις έλαβαν ο Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Μεθόδιος, ο Επίσκοπος Αχαίας κ. Αθανάσιος, ο Επίσκοπος Μονής Κύκκου κ. Νικηφόρος, ο Άρχων Μέγας Δικαιοφύλαξ, Γ.Γραμματέας των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αθανάσιος Αρβανίτης.
Από τον χώρο της πολιτικής η ΑΧΕΠΑ ξεχώρισε τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη κ. John Negreponte και τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Γιώργο Ιακώβου. Από τον κόσμο των επιχειρήσεων τους κ.κ. Γιώργο Παρασκευαϊδη, Νίκο Βερνίκο και Θεόδωρο Σπυρόπουλο.
Από τους βασικούς παράγοντες της Ολυμπιάδας, η ΑΧΕΠΑ ξεχώρισε την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, την κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, τον πρέσβη κ. Σταύρο Λαμπρινίδη, τους κ.κ. Χρήστο Τζέκο, Δημήτριο Μακρίδη, Εμμανουήλ Μπαντουβά και Ανδρέα Παναγόπουλο.
Από τον καλλιτεχνικό κόσμο διακρίθηκαν ο μουσικοσυνθέτης του ύμνου ΑΧΕΠΑ κ. Γιώργος Χατζηνάσιος, η συγγραφέας Δέσποινα Λελέκου-Τατάκη, η συγγραφέας Nancy Horton και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μανωλεσσάκης. Από τον χώρο της δημοσιογραφίας η Νάνσυ Μπίσκα και ο Νίκος Φίλας.
Από τα μέλη της AHEPANS διακρίθηκαν οι κ.κ. Steve Betzelos, Αντώνιος Τσουγιόπουλος, Λάμπρος Ιωάννου Σούρπης , Harry Doumas, Ξενοφών Σκουφαράς και οι «Καρυάτιδες› τμήμα «Θυγατέρες της Πηνελόπης›. Επίσης τα Ιδρύματα Λάτση (Ευάγγελος Χρόνης) και Λύκειο Ελληνίδων (Ελένη Τσαλδάρη).
Previous Post Next Post

You Might Also Like