Οι Έλληνες της ΠΓΔΜ ευχαριστούν την Ομογένεια

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ικανοποίηση εκφράζουν οι Ελληνες που ζουν στο κράτος των Σκοπίων, από την κινητοποίηση τής εδώ Ομογένειας και την απόφαση να πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Εθνη.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κωνσταντινίδης που έχει γεννηθεί στο Μοναστήρι και ζει στην επαρχία Πελαγονίας που βρίσκεται στο οροπέδιο της Μεγάλης Πρέσπας, επικοινώνησε με την Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής με την ευκαιρία της διαδήλωσης της Δευτέρας, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Ο κ. Κωνσταντινίδης συγχαίρει ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Επιτροπής του Ελληνισμού της Πελαγονίας για την πρωτοβουλία της Ομογένειας. Αναφέρει δε, ότι ο εν λόγω Ελληνισμός ζητά την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας των ελληνορθοδόξων κοινοτήτων της επαρχίας Πελαγονίας-Μοναστηρίου, ενώ καταδικάζει την καταστροφή της μονής Οσίου Ναούμ και ζητά να σταματήσει η καταστροφή των ελληνικών επιγραφών σε ελληνικά κοιμητήρια και διάφορα ελληνικά μνημεία της περιοχής. Τονίζουν επίσης, ότι ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και σέβονται την Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλούν από την αμερικανική Γερουσία να προστατεύσει τους Ελληνες της Πελαγονίας από τη γενοκτονία και ζητούν σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, ενώ ευχαριστούν την Παμμακεδονική Αμερικής, τις κυπριακές οργανώσεις και τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις.
Εξάλλου, η Νεολαία της Παμμακεδονικής Βοστώνης «Υιοί και Θυγατέρες του Μέγα Αλέξανδρου» οργανώνει συνέδριο Νεολαίας για το Μακεδονικό θέμα, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, με κύριο ομιλητή τον βουλευτή Τζον Σαρμπάνη. Θα μιλήσουν, επίσης, η πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, Νάνσυ Μπίσκα, με θέμα «Πολιτικές και η ονομασία της πΓΔΜ» και ο υπεύθυνος του Κυπριακού Δικτύου Δράσης Αμερικής, Νικόλαος Τανέρης, με θέμα «Αναθεωρητισμός και φαλκίδευση: Οργάνωση της βάσης της κοινότητας, ΜΜΕ και ο αγώνας για το όνομα ‘Μακεδονία’».
Ο πρόεδρος του ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, σε γραπτό του χαιρετισμό προς το συνέδριο αναφέρει: «Χαιρετίζουμε το συνέδριο της Νεολαίας της Παμμακεδονικής Βοστώνης, η οποία είχε ζωντανή παρουσία στην ιδρυτική συνέλευση του Δικτύου Νεολαίας του ΣΑΕ. Οι εκπρόσωποι των νεοτέρων γενεών αποτελούν την παρακαταθήκη του Ελληνισμού για το μέλλον. Οι νέοι της Παμμακεδονικής είναι επιφορτισμένοι με την επιπλέον υποχρέωση να αγωνισθούν ενάντια στην επιχειρούμενη διαστρέβλωση της ιστορίας της Μακεδονίας μας. Στεκόμαστε πλάι τους και θα υποστηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία που θα λάβουν στο πλαίσιο του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ ΗΠΑ». Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Νίνα Γκατζούλη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στο Μακεδονικό θέμα, η νεολαία μας μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο
Previous Post Next Post

You Might Also Like