Μάρα Καρέτσος: Η Πρέσβειρα του Ελληνισμού πρωτοστατεί σε παγκόσμια εκστρατεία για το Μακεδονικό

by e-volta, October 9, 2016
Η γνωστή και διεθνώς αναγνωρισμένη εικαστικός Μάρα Καρέτσος πρωτοστατεί στην παγκόσμια εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α. που έχει ως σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης απόφασης της Αμερικανικής κυβέρνησης το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.
Η εκστρατεία που έχει γίνει γνωστή στο διαδίκτυο με το σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName) έχει τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου, του Con­gres­sional Caucus on Hellenic Issues, Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών, της «AHEPA» και όλων των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων καθώς και πλήθους προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο.
«Πρόκειται για ένα σοβαρό εγχείρημα που αναμένουμε να έχει θετική ανταπόκριση από την Washington» λέει η κοσμοπολίτισσα εικαστικός. «Ήδη έχουμε πετύχει να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά με συστηματικό και συνεπή τρόπο την προπαγάνδα της FYROM, να αφυπνίσουμε τις νεότερες γενεές Ελληνοπαίδων στην Αμερική και κυρίως να συσπειρώσουμε τον απανταχού Ελληνισμό στη συλλογική αυτή προσπάθεια».

Η Μάρα Καρέτσος ετοίμασε μία σειρά συλλεκτικών κεραμικών τα οποία θα ταξιδέψουν μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου σε διάφορες πολιτείες στην Αμερική όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με τίτλο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Αποτίοντας Φόρο Τιμής».
Μαζί της παρουσιάζονται τα έργα της ομογενούς καθηγήτριας και ζωγράφου Άρτζυ Αγελαράκη που ετοίμασε για τον σκοπό αυτό σειρά πορτρέτων του μεγάλου στρατηλάτη. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό κέντρο στη Νέα Υόρκη με μεγάλη επιτυχία καθώς τα περισσότερα έργα τους πουλήθηκαν σε γνωστούς συλλέκτες.
«Στόχος των εκδηλώσεων αυτών», λέει η Μάρα Καρέτσος, «είναι να καταδειχθεί στο ευρύτερο Αμερικανικό κοινό η Ελληνικότητα της Μακεδονίας και να στηριχθεί οικονομικά η προσπάθεια των στελεχών της Παμμακεδονικής που με την υποστήριξη προσωπικοτήτων της ομογένειας με πολύχρονη εμπειρία και γνώση στο λόμπι στην Ουάσιγκτον προσεγγίζουν Αμερικανούς πολιτικούς για να προσυπογράψουν το δίκαιο αίτημά μας».
«Είμαστε ευγνώμονες στην Ελληνόψυχη Μάρα Καρέτσος», λέει η συντονίστρια της εκστρατείας δημοσιογράφος και καθηγήτρια Νάνσυ Μπίσκα. «Στο πρόσωπο της βρήκαμε την ιδανική πρέσβειρα του παγκόσμιου Ελληνισμού. Όλος ο Ελληνισμός της Αμερικής αναγνωρίζει τους αγώνες της για την ανάδειξη των θεμάτων μας και η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. την τίμησε σε γκαλά που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου στο πολυτελές συγκρότημα “Terrace on the Park” στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο του 70ου εθνικού συνεδρίου της».
«Σε μια ευνοϊκή συγκυρία καθώς η Ελληνικότητα της Μακεδονίας προβάλλεται μέσω της εκθέσεως στην Washington στο μουσείο του National Geographic με τίτλο “Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο” και πρόσφατα στην καρδιά του Μανχάταν με την έκθεση “Θεοί και θνητοί στον Όλυμπο” είναι πολύ σημαντικό να προβάλουμε και να δει το Αμερικανικό κοινό τον Μέγα Αλέξανδρο μέσα από τα μάτια και τα χρώματα των δύο σπουδαίων Ελληνίδων εικαστικών» καταλήγει η κ. Μπίσκα.
Επισημαίνεται ότι η εκστρατεία διεξάγεται σε δύο επίπεδα: Το ένα αφορά την προσέγγιση Αμερικανών πολιτικών και το δεύτερο τη συλλογή υπογραφών (petition) που διεξάγεται τόσο online (στο gopetition) όσο και offline με ειδικές φόρμες συλλογής υπογραφών στις οποίες έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες χιλιάδες υπογραφές. Οι υπογραφές προέδρων ομογενειακών οργανώσεων ισοδυναμούν με εκατομμύρια υπογραφών Αμερικανών πολιτών.
Όσοι ενδιαφερόμενοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το:
gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like