O Νίκος Μούγιαρης στέλνει 30 φοιτητές του πανεπιστημίου St. John’s στην Ελλάδα

Νέα Υόρκη.-  (GreekNewsOnline)
Τριάντα Αμερικανοί κι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές συμμετέχουν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και ΔιεθνέςManagement» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από τις 22 έως και 30 Μαΐου 2017 με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Νίκου Μούγιαρη. Οι 15 φοιτητές σπουδάζουν στο Τμήμα Γλωσσών και Φιλολογίας του St. John’s University και οι υπόλοιποι φοιτητές στο Τμήμα Management του Peter J. Tobin College of Business.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα αυτό», λέει η Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Φιλολογίας Δρ. Ζωή Πετροπούλου. «Οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα, να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Μούγιαρη ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο St. Johns, πέτυχε στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αμερική και πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας».
Ο Νίκος Μούγιαρης, που είναι ιδιοκτήτης της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών Mana Products, είναι δραστήριο στέλεχος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ιδρυτής της οργάνωσης Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HΑLC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου και στηρίζει την ελληνική παιδεία στις Η.Π.Α.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο St. Johns ο κ. Μούγιαρης απευθυνόμενος στους φοιτητές εξέφρασε τη χαρά του να προσφέρει πίσω στο πανεπιστήμιο στο οποίο απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Χημεία και καθόρισε την επιχειρηματική του πορεία, στο πάθος του να προσφέρει στην κοινωνία, στη σημασία της εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και στις προοπτικές της Ελλάδας για το μέλλον. Συγκινημένος, ανέφερε στους φοιτητές ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στη ζωή όσο έχει η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο εξηγώντας τους την έννοια της φιλοτιμίας.
Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, παρουσίασαν στον κ. Μούγιαρη τις εργασίες τους σε θέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και οικονομία. Η φοιτήτρια Vidushi Dyall προσφέροντας ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Alumniστον κ. Μούγιαρη του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των συμφοιτητών της λέγοντας πως ο ίδιος κάνει τα λόγια του πράξη καθώς χάρη στο δικό του φιλότιμό του θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την Ελλάδα. «Θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη κλείνοντας στην καρδιά μας το λαμπερό φως και την ομορφιά της Ελλάδας και τις ανθρωπιστικές και διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και Παιδείας που αποτελούν αντίδοτα ενάντια στον φόβο και την ανασφάλεια της σύγχρονης ανθρωπότητας» είπε η φοιτήτρια.
Τους φοιτητές θα συνοδεύσουν ο διευθυντής του Τμήματος Management του Peter J. Tobin College of Business, Δρ. Ιωάννης Αγγελίδης και η καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών Νάνσυ Μπίσκα.
«Το νέο πρόγραμμα του πανεπιστημίου St. Johnsαποβλέπει αφενός στο να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί φοιτητές τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτισμό μέσα από διεπιστημονική προοπτική, να ασκήσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις εθνικές πολιτιστικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κίνδυνο», εξηγεί ο Δρ. Αγγελίδης.«Θα εμβαθύνουν στην κατανόηση της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από εκδρομές, πολιτιστικές δραστηριότητες, διαλέξεις από προσωπικότητες του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού χώρου».
Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν την Ελληνική Βουλή, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το ίδρυμα Fulbright, το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πετυχημένες και πρωτοπόρες επιχειρήσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά. Επίσης, θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο μουσείο της, τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τον Λυκαβηττό και την Ύδρα. Θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικού χορού και ελληνικής διατροφής και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και την άνοιξη του 2018 χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη του από τον κ. Μούγιαρη.
Previous Post Next Post

You Might Also Like