Έκανε το θαύμα του πάλι ο Κύπριος

Πηγή: Ikypros.com
Νίκος Μούγιαρης: ‘Τα υλικά αγαθά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στη ζωή, όσο έχει η αλληλεγγύη και η αγάπη’!
Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη
Δανείστηκα τον τίτλο από το μήνυμα που μου απέστειλε η αγαπητή μου φίλη και καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο St. Johns, Νάνσυ Μπίσκα. Δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω καλύτερο τίτλο από το αυθόρμητο και τόσο αληθινό αυτό μήνυμα που βγήκε από τη ψυχή του κινητού της Νάνσυ. Νίκος Μούγιαρης: Ένας άνθρωπος που μέσα από τα χρόνια έδωσε και δίνει τη ψυχή του για ότι γράφει Ελλάδα και Κύπρος, για ότι ποτίζει τη ρίζα της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, διαιωνίζοντας την περιουσία όλης αυτής της κληρονομιάς αλλά και κτίζοντας για το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό έκανε και τώρα!
Τριάντα Αμερικανοί κι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές συμμετέχουν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Διεθνές Management» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από τις 22 έως και 30 Μαίου 2017 με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Νίκου Μούγιαρη. Οι 15 φοιτητές σπουδάζουν στο Τμήμα Γλωσσών και Φιλολογίας του St. John’s College και οι υπόλοιποι φοιτητές στο Τμήμα Management του Peter J. Tobin College of Business.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα αυτό», λέει η Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Φιλολογίας, Δρ. Ζωή Πετροπούλου. «Οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα, να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Μούγιαρη, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο St. Johns, πέτυχε στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αμερική και πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας».
Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη Δανείστηκα τον τίτλο από το μήνυμα που μου απέστειλε η αγαπητή μου φίλη και καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο St. Johns, Νάνσυ Μπίσκα. Δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω καλύτερο τίτλο από το αυθόρμητο και τόσο αληθινό αυτό μήνυμα που βγήκε από τη ψυχή του κινητού της Νάνσυ. Νίκος Μούγιαρης: Ένας άνθρωπος που μέσα από τα χρόνια έδωσε και δίνει τη ψυχή του για ότι γράφει Ελλάδα και Κύπρος, για ότι ποτίζει τη ρίζα της Παιδείας και του Πολιτισμού μας, διαιωνίζοντας την περιουσία όλης αυτής της κληρονομιάς αλλά και κτίζοντας για το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό έκανε και τώρα! Τριάντα Αμερικανοί κι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές συμμετέχουν στο διεπιστημονικό πρόγραμμα «Νέα Ελληνική Γλώσσα και Διεθνές Management» που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από τις 22 έως και 30 Μαίου 2017 με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ελληνοκύπριου επιχειρηματία Νίκου Μούγιαρη. Οι 15 φοιτητές σπουδάζουν στο Τμήμα Γλωσσών και Φιλολογίας του St. John’s College και οι υπόλοιποι φοιτητές στο Τμήμα Management του Peter J. Tobin College of Business. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε το πρόγραμμα αυτό», λέει η Πρόεδρος του Τμήματος Γλωσσών και Φιλολογίας, Δρ. Ζωή Πετροπούλου. «Οι φοιτητές μας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, να μιλήσουν την ελληνική γλώσσα, να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει αλλά και τις προοπτικές που διανοίγονται για το μέλλον της χώρας. Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Μούγιαρη, ο οποίος ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο St. Johns, πέτυχε στο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αμερική και πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας».
Ο Νίκος Μούγιαρης, που είναι ιδιοκτήτης της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών Mana Products, είναι δραστήριο στέλεχος της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, ιδρυτής της οργάνωσης Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HΑLC), εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου και στηρίζει την ελληνική παιδεία στις Η.Π.Α. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαίου στο Πανεπιστήμιο St. Johns, ο κ. Μούγιαρης απευθυνόμενος στους φοιτητές εξέφρασε τη χαρά του να προσφέρει πίσω στο πανεπιστήμιο από το οποίο απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Χημεία και καθόρισε την επιχειρηματική του πορεία, στο πάθος του να προσφέρει στην κοινωνία, στη σημασία της εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας και στις προοπτικές της Ελλάδας για το μέλλον. Συγκινημένος, ανέφερε στους φοιτητές ότι τα υλικά αγαθά δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία στη ζωή όσο έχει η αλληλεγγύη και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, εξηγώντας τους την έννοια της φιλοτιμίας. Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, παρουσίασαν στον κ. Μούγιαρη τις εργασίες τους σε θέματα που αφορούν στον ελληνικό πολιτισμό και οικονομία. Η φοιτήτρια Vidushi Dyall προσφέροντας ένα αναμνηστικό δώρο εκ μέρους του Alumni στον κ. Μούγιαρη του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των συμφοιτητών της λέγοντας πως ο ίδιος κάνει τα λόγια του πράξη καθώς χάρη στο δικό του φιλότιμό θα επισκεφθούν και θα γνωρίσουν την Ελλάδα. «Θα επιστρέψουμε στη Νέα Υόρκη κλείνοντας στην καρδιά μας το λαμπερό φως και την ομορφιά της Ελλάδας και τις ανθρωπιστικές και διαχρονικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού και Παιδείας που αποτελούν αντίδοτα ενάντια στον φόβο και την ανασφάλεια της σύγχρονης ανθρωπότητας» είπε η φοιτήτρια.
Τους φοιτητές θα συνοδεύσουν ο διευθυντής του Τμήματος Management του Peter J. Tobin College of Business, Δρ. Ιωάννης Αγγελίδης και η καθηγήτρια των Νέων Ελληνικών Νάνσυ Μπίσκα. «Το νέο πρόγραμμα του πανεπιστημίου St. Johns αποβλέπει αφενός στο να προσεγγίσουν οι Αμερικανοί φοιτητές τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και πολιτισμό μέσα από διεπιστημονική προοπτική, να ασκήσουν τις γλωσσικές δεξιότητές τους και αφετέρου να δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι ίδιοι τις εθνικές πολιτιστικές επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε μια οικονομία που βρίσκεται σε κίνδυνο», εξηγεί ο Δρ. Αγγελίδης. «Θα εμβαθύνουν στην κατανόηση της σύγχρονης Ελλάδας μέσα από εκδρομές, πολιτιστικές δραστηριότητες, διαλέξεις από προσωπικότητες του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού χώρου».
Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν την Ελληνική Βουλή, την Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το ίδρυμα Fulbright, το Αμερικανοελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο και πετυχημένες και πρωτοπόρες επιχειρήσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά. Επίσης, θα επισκεφθούν την Ακρόπολη και το νέο μουσείο της, τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τον Λυκαβηττό και την Ύδρα. Θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικού χωρού και ελληνικής διατροφής και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί και την άνοιξη του 2018 χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη του από τον κ. Μούγιαρη.
Τα λόγια είναι περιττά. Ναι, ο Ελληνοκύπριος Νίκος Μούγιαρης έκανε ξανά το θαύμα του. Γιατί, σήμερα, σε μια περίοδο που όλα δοκιμάζονται, σε μια περίοδο που η Πολιτική και οι Πολιτικοί μας αδυνατούν να προστατεύσουν επαρκώς αυτά που κλήθηκαν από το λαό μας να πράξουν, κάποιοι, λίγοι, μέσα σε αυτούς και ο Νίκος Μούγιαρης, φροντίζουν να καλύψουν αυτό το κενό.
Και σίγουρα, αυτό, από μόνο του είναι ένα «θαύμα»!
*Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades
 
Previous Post Next Post

You Might Also Like