70o Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

Πηγή: ΕΘνικός Κήρυκας
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Στέλιος Κυριμλής εκλέχτηκε πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής. Η εκλογή του έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και λίγο πριν τη λήξη του 70ού τριήμερου συνεδρίου της οργάνωσης, το οποίο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», συνήλθε την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης.
Η νέα ηγεσία της Παμμακεδονικής πλαισιώνεται από τους Δημήτρη Φιλιππίδη, αντιπρόεδρο, Νίκο Κομνηνό, γενικό γραμματέα, Στέλιο Στρουμπάκη ταμία και Μαρία Μάρκου, νομική σύμβουλο. Πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών με έδρα το Γουάιτστοουν εκλέχτηκε ο Μιχάλης Στρατής και υπεύθυνη νεολαίας η Γιάννα Γιάντσου.
Στο επίκεντρο του συνεδρίου βρέθηκε η εκστρατεία «Αυτό δεν είναι το όνομά σου», που έχει ξεκινήσει διαδικτυακά προ τριών περίπου μηνών η Παμμακεδονική Ένωση για την ανάκληση της αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Πρώην Δημοκρατικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα, οι ανασκαφές στην Αμφίπολη, καθώς επίσης και μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους μακεδονικούς φορείς και τη νέα γενιά.
Το βράδυ του Σαββάτου παρατέθηκε στο «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ, το επίσημο δείπνο για την 70ή επέτειο της ιδρύσεώς της Παμμακεδονικής Ενώσεως.
Η συμμετοχή στο δείπνο δεν ήταν η αναμενόμενη και ο απερχόμενος πρόεδρος Δημήτρης Χατζής απαντώντας σε ερώτηση του «Ε.Κ.» την απέδωσε στο γεγονός ότι πολλά στελέχη και μέλη των μακεδονικών οργανώσεων βρίσκονται με διακοπές στη γενέτειρα.
Κατά τη διάρκεια του δείπνου βραβεύτηκαν ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο οποίος μίλησε και στο συνέδριο, η φιλέλλην βουλευτής της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι, η Ερικα Σπυροπούλου, η Μάρα Καρέτσου και η Αργυρώ Κελαράκη. Οι δύο τελευταίες είχαν εκθέσει τα έργα τους τα οποία ήταν εμπνευσμένα από τον Μέγα Αλέξανδρο.
Η Νάνσυ Μπίσκα, συντονίστρια της εκστρατείας «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της Ερικα Σπυροπούλου και ανέγνωσε το μήνυμά της στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Θεωρώ υποχρέωσή μου προς την μνήμη του συζύγου μου, Θεόδωρου Σπυρόπουλου, να αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις για την ευόδωση του δίκαιου αυτού αιτήματος του Ελληνισμού. Πιστεύω ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακαλέσει σύντομα την λανθασμένη απόφασή της να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως δήθεν ’Μακεδονία’».Η κ. Μπίσκα ανήγγειλε ότι η τιμώμενη προσέφερε δέκα χιλιάδες δολάρια για την ενίσχυση της εκστρατείας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο γενικός πρόξενος της Ελλάδα Κωνσταντίνος Κούτρας, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και το χορευτικό συλλόγου Βοστώνης, το οποίο παρουσίασε ο πρώην πρόεδρος της Παμμακεδονικής Γεώργιος Παπαδόπουλος, καθώς επίσης οι σοπράνο Σοφία Αντωνάκου και Μάντισον Γουάιζερ, καθώς και η Δήμητρα Βρόσγου, στο πιάνο.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Φιλιππίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιτυχία του συνεδρίου και ταυτόχρονα παρουσίασε τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Χατζή και τον νεοεκλεγέντα Στέλιο Κυριμλή.
O κ. Χατζής αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της τριετούς του θητείας και ευχήθηκε επιτυχίες στη νέα ηγεσία.
Ο κ. Κυριμλής, ο οποίος είναι δικηγόρος στην Ουάσιγκτον μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τους συνέδρους για την εμπιστοσύνη και τόνισε ότι «όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει».
Cover Photo: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη
Previous Post Next Post

You Might Also Like