Τιμήθηκε η Δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Νάνσυ Μπίσκα

Θερμή χειραψία και χαμόγελα της δημοσιογράφου του ΑΝΤΕΝΝΑ κας Νάνσης Μπίσκα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Μοντρεάλ κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο

Ενθουσιασμένη από την επίσκεψή της στην πόλη μας είναι η γνωστή δημοσιογράφος του ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Νάνσυ Μπίσκα, η οποία και διατηρεί δύο εκπομπές στο δορυφορικό πρόγραμμα του σταθμού: «ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»
Η δημοσιογράφος, ήρθε στο Μόντρεαλ μετά από πρόσκληση του Γενικού Προξενείου στης πόλης μας, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας και της καθηγήτριας και δημοσιογράφου κ. Μαίρης Ρυσσάκη.

Η κ. Μπίσκα τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά της στους Έλληνες του εξωτερικού την περασμένη Κυριακή. Κατά την εβδομαδιαία παραμονή της στο Μόντρεαλ συγκέντρωσε τηλεοπτικό υλικό για τον Ελληνισμό του Μόντρεαλ το οποίο και θα παρουσιάσει μέσω των εκπομπών της. Επισκέφθηκε όλα τα παραρτήματα των ημερησίων τρίγλωσσων σχολείων «Σωκράτης» όπου και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με το εκπαιδευτικό προσωπικό και να γνωρίσει τους μαθητές.
Η δημοσιογράφος εντυπωσιάστηκε από το έργο που επιτελείται στα σχολεία μας, από το επίπεδο των μαθητών, από τα άπταιστα ελληνικά τους και την αγάπη τους για την Ελλάδα και την πολιτιστική κληρονομιά τους. Πολλά από τα παιδιά εξέφρασαν την αγάπη τους για τα προγράμματα του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Συναντήθηκε επίσης με μέλη της κοινότητας και γνώρισε επιστήμονες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες της πόλης μας. Η κ. Μπίσκα επεσήμανε το υψηλό επίπεδο του ελληνισμού του Μόντρεαλ και το εθνικό έργο που επιτελούν. Τον συντονισμό της επίσκεψης της κ. Μπίσκα είχε η δημοσιογράφος και καθηγήτρια κ. Μαίρη Ρυσσάκη.
Η κ. Ρυσσάκη είναι γνωστή από την πολυετή της έρευνα, καταγραφή και συλλογή αρχειακού υλικού για την ιστορία της μετανάστευσης Ελλήνων κυρίως στις ΗΠΑ και Καναδά. Σύντομα θα εκδώσει ένα πολυτελή τόμο με σημαντικά ιστορικά φωτογραφικά ντοκουμέντα καταγράφοντας την ιστορία των Ελλήνων των ΗΠΑ και Καναδά τα τελευταία 400 χρόνια
Previous Post Next Post

You Might Also Like