Πάθος στη διαδήλωση υπέρ Ελλήνων στα Σκόπια

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
Του Σταύρου Μαρμαρινού
ΦΩΤΟ: Aπό τη διαδήλωση με ομογενείς που κρατούν συνθήματα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στη FYROM. Στη μέση, μπροστά, οι: Στέλλα Κοκόλη, Νάνσυ Μπίσκα και Κούλα Μοσχοκάρφη.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ελληνικές, κυπριακές, αμερικανικές σημαίες και άλλες με το Δικέφαλο Αετό, κρατούσαν, μαζί με πλακάτ και πανό, αρκετοί ομογενείς από διάφορες περιοχές που πήραν μέρος το μεσημέρι της Δευτέρας στην προαναγγελθείσα διαδήλωση απέναντι από το κτίριο της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνισμού των Σκοπίων.
Οι διαδηλωτές επέδωσαν στην αντιπροσωπεία ψήφισμα σχετικό με τις παραβιάσεις, καταγγελίες για τα συμβαίνοντα και αιτήματα των Ελλήνων. Η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης, πανεπιστημιακή καθηγήτρια Νίνα Γκατζούλη, που ήλθε από τη Βοστώνη, δήλωσε ότι το μήνυμα της συγκέντρωσης πήγε παντού. «Ντροπή σ’ αυτούς που μπορούσανε, αλλά δεν ήλθανε, ιδιαίτερα αυτούς από τη Νέα Υόρκη», είπε και χαρακτήρισε ως επιτυχημένη τη συγκέντρωση.
Μιλώντας κατά τη διαδήλωση, η κ. Γκατζούλη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στα Σκόπια πρέπει να γίνει γνωστή, ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί και οι διεθνείς φορείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν, πρέπει να πληροφορηθούν τι συμβαίνει. Ο Συντονιστής του Κυπριακού Δικτύου Δράσης Αμερικής, Νίκος Τανέρης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «θα συνεχίσουμε με μία σειρά δράσεων που αποβλέπουν στην ενημέρωση των Αμερικανών
Previous Post Next Post

You Might Also Like