Ακόμη μία επιτυχημένη εκδήλωση της Επιτροπής Γυναικών της Ομοσπονδίας

Greek News, March 27th, 2016
Μια φιλανθρωπική βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία η Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης που είχε ως κεντρικό θέμα “Αλληλεγγύη Χωρίς Σύνορα” θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Βρεφών “Η Μητέρα” στην Αθήνα και το Breast Cancer Foundation στο Τέξας.
Πρόκειται για μια εκδήλωση “αγάπης για τον συνάνθρωπο και αναγνώρισης για το ρόλο της γυναίκας”, υπογράμμισε στο καλωσόρισμα της η κ. Νάνσυ Μπίσκα που ανέλαβε το συντονισμό της βραδιάς μαζί με δύο φοιτήτριές της στο πανεπιστήμιο Adelphi, την Λόρεν Biazzo, η οποία λατρεύει την Ελλάδα και τα Ελληνικά και την Μάριον Davidson, η οποία είναι ερωτευμένη με την Κύπρο. Και οι δύο κοπέλες σπουδάζουν Ελληνικά, μίλησαν στα Ελληνικά και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους συνδαιτημόνες που κατέκλυσαν την όμορφα στολισμένη κεντρική αίθουσα του Σταθάκειο Κέντρου.
“Κάτι μαγικό έχει συμβεί εδώ, χάρη στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γαλάτουλα, ο οποίος έναν άνεμο αλλαγής, ανοίγοντας τις πόρτες και δίνοντας το βήμα στις γυναίκες, τους νέους και σε φίλους Αμερικανούς”, πρόσθεσε η κ. Μπίσκα.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων, Χριστίνα Κωστάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία της εκδήλωσης και μαζί την ευγνωμοσύνη της στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τις κυρίες Μαρία Ζωιτά, Μαρία Χριστοφοράτου, Αναστασία Στρατηγάκη, Χριστίνα Ζαβόλα, Ντίνα Ξερακιά, Αγγέλα Χατζή, Σοφία Στρουμπάκη, Σοφία Γαλάτουλα και Τούλα Μπογδάνου για την ουσιαστική συμβολή τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον μέγα χορηγό της εκδήλωσης, Κρις Μόργκαν, από το “The Lakewood Group LLC”.
“Αρχίσαμε πολύ δειλά πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και συνεχίζουμε”, πρόσθεσε και ευχαρίστησε τους παρισταμένους που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της Επιτροπής και υποστηρίζουν τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.
“Τιμούμε απόψε έξι επιφανείς Ελληνίδες οι οποίες άφησαν το στίγμα τους στην Ελληνοαμερικανική κοινότητα, έξι ανθρώπους που δίνουν από το χρόνο τους και από την ψυχή τους στην κοινότητα”, τόνισε η κ. Κωστάκη και συνεχάρη τις τιμώμενες, Αργυρώ Αγγελαράκη, ζωγράφο-καθηγήτρια στο Adelphi University,  Δρα. Ολγα Αλεξάκου, πρόεδρο του Συλλόγου A.G.A.P.W., Βασιλική Αλεξοπούλου, εκπαιδευτικό – ποιήτρια, Τζοάννα Μπάλντουιν, συγγραφέα -παραγωγό, Δρα. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου, ιατρό – πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών του Παγκυπρίου Συνδέσμου και Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφο – συνεργάτιδα της Greek News.
Η κ. Μπίσκα μαζί με τις Λόρεν Biazzo και Μάριον Davidson παρουσίασαν τις πέντε πρώτες τιμώμενες, ενώ για την κ. Παπαδοπούλου, η οποία για χρόνια παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του NGTV και είναι παράλληλα και Γραμματέας του αρκαδικού συλλόγου “Επαρχία Κυνουρίας”, μίλησε ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Δημήτρης Φίλιος. “Αν είναι πέντε λέξεις που χαρακτηρίζουν την αγαπημένη συνάδελφο και φίλη Ρεβέκκα Παπαδοπούλου είναι σεμνότητα, συνέπεια, επαγγελματισμός, ήθος,  εργατικότητα και μια ακόμα που διαπερνά όλες αυτές πέρα από την έμφυτη καλοσύνη της, η αγάπη της για τον Ελληνισμό και κάθετι το ελληνικό”, τόνισε ο κ. Φίλιος.
Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου, πρέσβης, Βασίλειος Φιλίππου, συνεχάρη την Επιτροπή για την πολυσήμαντη προσφορά της στην κοινότητα και την απόφασή της να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. “Η προσφορά των γυναικών που τιμάτε απόψε στα ομογενειακά δρώμενα είναι ιδιαίτερα συνειδητή και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του Απόδημου Ελληνισμού”, τόνισε ο κ. Φιλίππου.
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ συνεχάρη τις έξι τιμώμενες, αλλά και την κ. Κωστάκη και την Επιτροπή Γυναικών για την πρωτοβουλία τους αυτή. “Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το έργο των γυναικών και εδώ και στην Ελλάδα και την Κύπρο”, είπε και συνεχάρη ιδιαίτερα την πρόεδρο του Γυναικείου Τμήματος του Παγκυπρίου, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου για την συνολική προσφορά της στην κοινότητα.
Ο κ. Κρίστοφερ μίλησε στη συνέχεια για τους αδιάκοπους τα τελευταία 41 χρόνια αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαιοσύνη στην Κύπρο και με αφορμή τις προεδρικές εκλογές φέτος στις ΗΠΑ είπε ότι “είναι ευκαιρία να ζητήσουμε από τους υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους σχετικά με την Κύπρο, την Ελλάδα και τα εθνικά μας θέματα”.
Το έργο και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες της Επιτροπής Γυναικών χαιρέτισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος κάλεσε όλους να δώσουν δυναμικό “παρών” στην παρέλαση του Ελληνισμού στην Πέμπτη Λεωφόρο.
Το μουσικό μέρος της βραδιάς ανέλαβαν ο Γιάννης Παπαστεφάνου και η ορχήστρα του και μαζί με τη Ρούλα Βάσσου, με τις υπέροχες ερμηνείες τους, ανέβασαν κατακόρυφα το κέφι και έφεραν όλους τους παρισταμένους στην πίστα.
Η Επιτροπή Γυναικείων Υποθέσεων συστάθηκε το Νοέμβριο του 2014 με πρωτοβουλία του προέδρου της Ομοσπονδίας, Πέτρου Γαλάτουλα, και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο δραστήριες επιτροπές της Ομοσπονδίας, αν κρίνει κανείς από τις εκδηλώσεις που έχει ήδη διοργανώσει, μια συναυλία αγάπης, δύο φιλανθρωπικά μπαζάρ και διαλέξεις, έχοντας στο τιμόνι την δυναμική Χριστίνα Κωστάκη.
Η περυσινή πρώτη χοροεσπερίδα ήταν αφιερωμένη στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” στην Ελλάδα.
 
Previous Post Next Post

You Might Also Like