“Τιμή στον Δάσκαλο”

ΑΠΕ-ΜΠΕ , 7 Ιουνίου 2011
Τι κοινό έχουν ο πολιτειακός γερουσιαστής Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης και οι βουλευτές Νέας Υόρκης Αραβέλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη, με το δικαστή Πήτερ Γεωργάλος, τον Γεώργιο Καλογεράκη, ανώτερο στέλεχος των «Τάιμς Νέας Υόρκης» και άλλους καταξιωμένους ελληνο-αμερικανούς επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες; Όλοι τους έχουν διδαχτεί στα μαθητικά τους χρόνια τη γλώσσα μας στα ελληνικά σχολεία, γεγονός που δεν ξεχνούν και ακόμα και σήμερα τιμούν τους δασκάλους τους.
Στη φετινή εκδήλωση που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και ο Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών «Ο Προμηθεύς», που συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυση του, τους δόθηκε η ευκαιρία να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που τους μύησαν στην ομορφιά της πανάρχαιας γλώσσας μας, ενώ μίλησαν με υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή. Και οι δάσκαλοί τους, τους τίμησαν, νιώθοντας διπλά υπερήφανοι για αυτούς. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας, ήταν ο ιατρός Δρ. Ροδάμανθος Κοκόλης, ο οποίος τόνισε-μεταξύ άλλων: «Όλα μπορούμε να τα κατορθώσουμε ως Έλληνες, με την ψυχή και με το νου».
Στο ρόλο των ομογενών εκπαιδευτικών, αναφέρθηκαν η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη και η πρόεδρος του «Προμηθέα», Βασιλική Φιλιώτη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο, για την πενταετή προσφορά του στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση, στον Συντονιστή Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, Γεώργιο Βληκίδη, ο οποίος συνταξιοδοτείται και επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Συγκινημένος ο κ. Βληκιδης, ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς, ομογενείς και αποσπασμένους από την Ελλάδα, για την άριστη, όπως είπε, συνεργασία που είχε μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.
Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι οι ομογενείς δάσκαλοι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το «δύσκολο και απαιτητικό» έργο τους. Τον κ. Βληκίδη παρουσίασε ο διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι δάσκαλοι σεμνύνονται σήμερα για τους παλαιούς μαθητές τους».
Την παράσταση έκλεψαν μαθητές και μαθήτριες του Ημερησίου Σχολείου του Αγ. Δημητρίου, Τζαμέικα, που έπαιξαν με βιολιά τους εθνικούς ύμνους και ερμήνευσαν γνωστές μελωδίες,
καταχειροκροτούμενοι από όλους. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Νάνσυ Μπίσκα.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο πρόξενος της Ελλάδος, Ευάγγελος Κυριακόπουλος, η γενική πρόξενος της Κύπρου, Κούλα Σοφιανού, ο γερουσιαστής Μιχάλης
Γιάνναρης, οι βουλευτίνες Αραβέλλα Σιμωτά και Νικόλ Μαλλιωτάκη και ο π. Ρόμπερτ Στεφανόπουλος.
Previous Post Next Post

You Might Also Like